Inspectie en Onderhoud

Wij begrijpen als geen ander hoe belangrijk het is om hijsgereedschap in topconditie te houden. Goede inspectie en onderhoud van je hijsgereedschap is cruciaal voor de veiligheid en efficiëntie op de werkvloer. 

takels

Waarom is Inspectie Belangrijk?
Hijsgereedschappen zoals takels, kettingen, en haken worden dagelijks gebruikt en staan bloot aan aanzienlijke krachten. Regelmatige inspectie is essentieel om eventuele slijtage, beschadigingen of andere gebreken vroegtijdig te signaleren. Hiermee voorkom je ongevallen en zorg je ervoor dat je werkzaamheden soepel blijven verlopen.
 
Volgens de machinerichtlijn en de NEN 3140 moeten hijsgereedschappen periodiek worden geïnspecteerd en onderhouden. Aan deze normen voldoen is niet alleen verplicht, maar draagt ook bij aan een veilige werkplek.

inspectie

 1. Visuele Inspectie: De eerste stap is een grondige visuele controle van het hijsgereedschap. We zoeken naar tekenen van slijtage, roest, scheuren of vervormingen.
2. Functionele Test: Hier controleren we of alle onderdelen naar behoren functioneren. Denk aan de maximale werklast van takels of het correct sluiten van haken.
3. Inspectierapport: Na de inspectie ontvang je een gedetailleerd inspectierapport. Dit rapport beschrijft de huidige staat van je gereedschap en eventuele aanbevolen acties.

Onderhoud van Hijsgereedschap
Naast regelmatige inspectie is ook het onderhoud van groot belang. Goed onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van je gereedschap, maar garandeert ook de veiligheid van je medewerkers.

onderhoud

Wat Houdt Onderhoud van Hijsgereedschap In?

Onderhoud omvat een reeks handelingen:
- Reiniging: Regelmatige reiniging om vuil en roest te verwijderen.
- Smering: Beweegbare onderdelen moeten regelmatig gesmeerd worden om soepel te blijven functioneren.
- Vervanging van Onderdelen: Slijtageonderdelen dienen tijdig vervangen te worden om verdere schade te voorkomen.

Gereedschapbeheer met Eigen Login
Bij Holland Hoisting bieden we een geavanceerd gereedschapbeheer systeem aan. Door middel van een eigen login kun je eenvoudig je gehele inventaris beheren. Dit systeem biedt vele voordelen:
 
 - Overzicht: Altijd een up-to-date overzicht van je gereedschappen.
 - Inspectiehistorie: Inzicht in de volledige historie van inspecties en onderhoud.
 - Herinneringen: Automatische herinneringen voor aankomende inspecties.
 - Documentenbeheer: Toegang tot alle relevante documenten, zoals inspectierapporten en certificaten.
 
Voldoe aan de Normen
Het naleven van de machinerichtlijn en de NEN 3140 norm is niet alleen wettelijk verplicht, maar ook van groot belang voor de veiligheid. Met onze diensten zorg je ervoor dat je altijd voldoet aan de gestelde eisen. Wij houden je gereedschap in topconditie, zodat jij je volledig kunt focussen op je werkzaamheden.
 
Heb je vragen of wil je een afspraak maken voor een inspectie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder!

Neem contact met ons op